Decapant Vopsea

DECASOL

Gel decapare vopsea

Domenii de utilizare:
1. Industriale: Piese de dimensiuni mari care nu se pot introduce într-o baie de decapare sau care au suprafeţe verticale, stâlpi metalici sau de beton, rezervoare de dimensiuni mari, caroserii auto, îndepărtarea antifonului auto, carcase de maşini unelte, monumente din aliaje metalice feroase sau neferoase, mijloace de transport piese de muzeu, stâlpi de transmisie / recepţie, stâlpi de transport energie electrică, poduri metalice, confecţii metalice, etc.
2. Casnice şi mici ateliere: Curăţarea geamurilor de vopseaua prelinsă accidental la vopsirea ramei
– fără a le zgâria, îndepărtarea vopselelor sintetice de pe pereţi (de exemplu înainte de aplicarea amorsei pentru montarea faianţei), restaurarea antichităţilor pe porţiuni reduse, îndepărtarea vopselelor de pe tâmplărie din lemn şi aluminiu vopsit, recondiţionarea frigiderelor şi a maşinilor de
spălat precum şi a altor echipamente casnice care au carcase metalice, etc.

MOD DE APLICARE
Gelul de decapare vopsea se aplică uşor, fără a fi necesare tehnologii complicate sau alte pregătiri ale suprafeţelor de pe care urmează a fi îndepărtată vopseaua, în modul următor:
– Se agită cutia după care se desigilează cu atenţie (se folosesc ochelari de protecţie şi mănuşi de protecţie).
– Se aplica generos pe suprafaţa vopsită, cu un penson, din cât mai puţine mişcări, pentru a se evita evaporarea substanţelor active.
– Se lasă să acţioneze 3 – 20 minute pentru penetrarea stratului de vopsea (în funcţie de tipul de vopsea, de vechimea şi de numărul de straturi, de temperatura exterioară).
– Se îndepărtează vopseaua cu un răzuitor, o perie de sârmă sau cu o lavetă din bumbac.
– Se spală cu apă rece înainte de a se aplica un alt strat de vopsea sau de lac. În cazul straturilor de vopsea mai greu de înlăturat sau a mai multor straturi, se repeta operaţia.
– Vâscozitatea gelului la livrare este corespunzatoare pentru aplicarea acestuia chiar şi „peste cap”, adică pe suprafeţe superior orizontale.
– Pentru subţierea după păstrarea îndelungată ori după deschiderea repetată a ambalajului, gelul se poate dilua cu până la 10-20% solvenţi organici, prin introducerea în cutie a solventului respectiv, resigilarea acesteia şi agitarea puternică a cutiei până la omogenizare.
SFAT:
La îndepărtarea vopselelor vechi de 20 – 30 ani sau a celor formate din mai multe straturi, imediat după aplicarea gelului pe suprafaţa vopsită se recomandă acoperirea porţiunii respective cu o folie din polietilenă.
În acest mod se va menţine gelul în starea iniţială astfel încât acesta se va putea lăsa pe suprafaţa vopsită mai mult de 20 min fără a se solidifica. Menţinerea gelului acoperit timp de 50 – 60 de min, sau chiar pana a doua zi, va reduce la minim evaporarea substanţelor active şi va amplifica
efectul acestora.
Piesele de pe care urmează a se îndepărta vopseaua nu trebuie ţinute anterior la soare sau aproape de alte surse de căldură, acest lucru minimizând efectele substanţelor active din gel datorită evaporării rapide a acestora.

ATENTIE: Acest produs atacă garniturile din cauciuc sau plastic. Înainte de utilizare verificaţi îndepărtarea acestora.